noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

26/10/2005

Kan Noxqs op Mac OS-X?

Filed under: General — wig @ 12:07 pm

Alhoewel we het niet uitgeprobeerd hebben vermoed ik van wel.
De Lamp-laag net boven het operating systeem, nl Apache, MySQL en PHP bestaat ook voor het Mac platform.
Op een huidige nieuwe mac met OS-X staat de Apache vooraf geinstalleerd. Je vindt het in “System Preferences”, “Sharing” als “Personal Web Sharing”. Apple is een beetje verward in zijn uitleg die erbij hoort (het lijkt alsof het een ontwikkeling is die eigen is aan Mac OS-X), maar uiteindelijk zie je toch duidelijk dat je met Apache te maken hebt, en ook de opstartpagina is de originele Apache-pagina. In het paneel is Apache niet met naam genoemd, maar kan je Personal Web Sharing aan of uitschakelen. Tevens wordt de link gegeven waarop je de site kan bereiken; gebruiksvriendelijk is het zeker wel. In hetzelfde paneel vind je trouwens “Remote Login” (SSH), FTP-access, ook handig bij het opzetten of testen van een webapplicatie.

MySQL zit niet standaard bij Mac OS-X, wel bij de Apple servers volgens documentatie. MySQL voor Mac downloaden en installeren is niet moeilijk (zie Developer Connection),

Je haalt 4 items af: mysql-standard, MySQLStartUpItem, MySQL.prefpane, ReadMe.txt
er is een vriendelijk begeleidende installatieprocedure die alles voorstelt en enkel bevestiging nodig heeft, alsook het password van de root. Het startupitem moet 1 keer uitgevoerd worden om automatisch de MySQL server te starten. PrefPane dient om serverstatus weer te geven en te starten/stoppen. Het krijgt een eigen plaats in de system preferences onder “other”. Ik vraag me af of er behalve Navicat misschien ook een “vrije” client is voor os X?

Opgelet bij editen van php.ini:
You probably used TextEdit to edit your .php file. Don’t edit your text files with TextEdit! It will insert lots of RTF formatting code into your HTML and PHP code, which is what you’re seeing.

Do yourself a big favor and get BBEdit or TextWrangler! This is one of the best programs ever written for the Macintosh (some people say it’s a reason to buy a mac), and if you regularly edit text files containing code like HTML or PHP, you definitely need this!
Hoewel ik eerder een midnight commander gebruiker ben; zou ook bestaan als mc download van darwinports .

17/10/2005

Noxqs draait bij mij op ….

Filed under: noxqs installatie, noxqs gebruik, noxqs ontwikkeling — wig @ 1:15 pm

Ik heb eens nagekeken op welke systemen ik een noxqs heb draaien, omdat ik me afvroeg of er veel verschillende distributies tussen waren. Het resultaat is:
- Red Hat 9 “shrike” (kernel 2.4.20-31.9) - Apache 2.0 - PHP 4.2.2 - MySQL 3.23.58
- Red Hat 9 “shrike” (kernel 2.4.20-31.9smp) - Apache 2.0 - PHP 4.2.2 - MySQL 3.23.58
- Suse 9.0 (kernel 2.4.21-199 default) - Apache - PHP - MySQL
- Suse 8.1 (kernel 2.4.19-4GB) - Apache 1.3.26 - PHP 4.2.2 - MySQL 3.23.52 Ver 11.18

Het zijn produktie, ontwikkel en testmachines. Tussendoor is het ook nog wel op andere machines geïnstalleerd geweest, maar daar heb ik geen gegevens meer van.

- Het zou ook draaien op een Fedora Core 2.6.12, Apache/2.0.54 (Fedora), PHP Version 5.0.4, MySQL 4.1.12, maar ik heb geen documentatie of er aanpassingen nodig waren.

Powered by WordPress