noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

12/7/2005

Draadloze antenne: gevoeliger

Filed under: General, Hardware — wig @ 12:24 pm

Ik heb eindelijk tijd gevonden om een gevoeligere draadloze antenne te testen. Ik schroefde de D-Link DWL-M60AT op een draadloze netwerkkaart van Linksys. De antenne bestaat uit een schoefkoppeling, een draad van 1,5 meter en een voet met daarop een platte vierkante plastic behuizing waarin de antenne zit.

Eerst in de gewone opstelling van de PC: Kde menu, uitvoeren, “kwifimanager” of klik op de link in het menu (Internet/data exchange of Internet/More programs/KWiFiManager of waar het ook staat).
Open File, Connection Statistics. Daar was met de standaard antenne de “Noise / Signal” uitlezing voor signaal 195 . De computer hangt onder een tafel, de antenne is op de ingebouwde netwerkkaart gemonteerd, helemaal vrij in de richting van de Access Point. Ik vergelijk met mijn laptop met ingebouwde antenne op de tafel: 197 tot 198.

Nadien met de extra gevoelige antenne: de uitlezing geeft 205 tot 215 aan, naargelang de stand van de antenne. Volgens de documentatie zou de antenne richtingsgevoelig zijn en een gebied van 80° bestrijken (hor. en vert.).

Om goed te zijn zou ik nu moeten vergelijken met een gewone verlengdraad voor de bestaande antenne.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress