noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

25/4/2006

Reserve-onderdelen

Filed under: General — wig @ 9:06 am

(aanvulling op “Kortsluiting”)
De kortsluiting in een produktiemachine maakte enkele zware slachtoffers. Ze worden allemaal binnengebracht op de spoeddienst. Vier brancards rijden op een rijtje binnen en vervoegen de ene patient die er al lag. Dat was zo’n beetje de indruk in het IT centrum toen de getroffen pc’s afgeleverd werden.

In grote lijnen zijn de symptomen dat ze niet meer functioneren, wat meestel overeenkomt met niet meer opgestart geraken.

Eerst worden de toetsenborden en muizen ontsmet (het is een goed moment om die inderdaad even onder handen te nemen; je kan moeilijk het toetsenbord kuisen van een in werking zijnde toestel, en deze zijn in principe altijd in werking).

Twee toestellen bleven met een beschadigd bestandsysteem en/of beschadigde harde schijf onwerkbaar. Ook hier brachten vroegere investeringen op:
- Besturingssysteem en software kon terug geïnstalleerd worden van eigen image op een server. Die konden we maken dankzij de open source/free software aard van Linux, dat op die computers als desktop draait.
- Standaard pc-onderdelen zijn makkelijk en snel te krijgen en kunnen ook makkelijk op voorraad gehouden worden. Als je geen kant-en-klaar toestel reserve wil houden, kan je een harde schijf volledig geïnstalleerd en geconfigureerd opzij houden, beide mogelijkheden zonder daar extra software-licenties te moeten betalen of licentieboekhouding te moeten doen.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress