noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

9/11/2006

phpBB spam vermijden

Filed under: General — wig @ 10:59 am

phpBB antispam mod PhpBB is een berichtensysteem (vroeger bulletin board), dat ook gebruikt kan worden als documentatie-cms, als helpdesk-systeem, al FAQ verzameling, enz.

Bij de versies die op internet beschikbaar zijn is content (comment) spam door spambots ondertussen een groot probleem. Het is hun bedoeling om de links naar hun website te kunnen publiceren. Die zijn bv zichtbaar in http://www.uwdomein.tld/phpBB/memberlist.php, en ze hopen hun site zo hoger te krijgen in de Google resultaten.

De mogelijkheden om dat te voorkomen zijn helaas niet zo groot in de standaard versie van het programma; maar er zijn wel veel maatwerk-wijzigingen te vinden op het net, bv:

Anti spambot, fight the spam registration bots
En nog enkele  NL-talige.

Bots niet doorlaten
- een geautomatiseerde bot is makkelijk om de tuin te leiden door af te wijken van de standaard werkwijze. Een klein detail wijzigen is soms al genoeg om de spambot tegen te houden. (zie “fight the spam bots” hierboven). Je moet zorgen dat de “kleine wijziging” de werking van het forum niet verstoort.

Bots maken automatisch een gebruiker aan in je forum, dat aantal kan oplopen en is vervelend omdat je maar 1 gebruiker tegelijk kan verwijderen met phpBB.
Mod: Aantal gebruikers tegelijk verwijderen met de admin userlist

Als je een “mod” wil installeren: uitleg hoe

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress