noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

14/2/2005

Moeilijk: computers kopen

Filed under: General, Hardware — wig @ 12:04 pm

Ik wist niet dat het zo moeilijk was een computer te kopen, in dit geval dus 10 computers als gebruikers terminal voor het noxqs programma. Het gegeven is eenvoudig: ik wil 10 standaard pc’s kopen, zonder operating system (OS) aangezien we ze zelf installeren met een aangepaste Linux versie. Op de websites van Dell: geen pc met linux of zonder OS. Hp/compaq: geen pc te vinden zonder OS of met Linux. IBM: evenmin.

Ik zeg niet dat er geen zijn. Ik heb ooit al eens een server gevonden op zo’n site, die zonder OS geleverd werd. Maar een pc? Ofwel zit het zo ver weg in de site, ofwel is hij er niet, maar het komt op hetzelfde neer: de merken jagen hun klanten weg. Als kmo-klant zou ik nochtans in eerste instantie voor een merk-pc opteren. Wat is er de oorzaak van dat leveranciers de keuze van hun klant inperken?

Ik heb dan 10 pc’s besteld, zonder OS, gebouwd door een leverancier. Ik heb nu standaard toestellen voor een goede prijs, en behalve de garantietermijn zie ik geen relevante verschillen. Het samenstellen van de systemen duurt iets langer omdat je zelf moet kijken welke muis, toetsenbord, en scherm je koopt.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress