noxqs.org's

FROG
FRee-open-source project-lOG

3/3/2008

SSH via Treo

Filed under: Hardware — pinguim @ 1:00 am

Voor apparaten als Treo 650, 680, en Palm Centro die een volledig toetsenbord hebben is de verleiding groot om ermee in te loggen op je Linux servers. Daarvoor heb je een ssh nodig, en die bestaat; op de Deense Mochasoft site vind je een telnet/ssh client (rechtreekse download link naar de applicatie is prc):

Mocha Telnet for Palm OS 4.2 5.0 (*) ptelnet4.zip telnet.prc 46k ssh-2 support

Eventueel downloaden op een pc en overzetten met sync software of de SD card.

Je kan de software uittesten en je wordt met een boodschap er telkens bij het starten van het programma en bij het verbinden met een server aan herinnerd dat het de bedoeling is er 25 dollar voor te betalen.

Je kan een aantal hosts opgeven, er zijn keycombinations voorgedefinieerd (helaas ontbreekt de tab daar, wat juist heel makkelijk zou zijn voor key-completion bij het ingeven van command line commando’s *), je kan macro’s maken, enz.

* Tab kan toch: neem ESC op de snelkeys onderaan het scherm, dan menu/Edit/keyboard **, daar het tab symbool, en de done knop. Dikwijls is dat toch nog sneller dan typen, je kan ook underscores nemen daar, en misschien kan je er wel een macro voor maken.

** wat ook weer sneller kan met menu-k

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress